top of page

Leidschrift zoekt nieuwe redactieleden!

Wat is Leidschrift?
Leidschrift is een academisch historisch tijdschrift dat sinds 1984 wordt uitgegeven. De redactie wordt gevormd door studenten en een docent-lid van de vakgroep Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Het tijdschrift verschijnt driemaal per jaar in de vorm van een themabundel, waarin nationale en internationale auteurs hun wetenschappelijke artikelen publiceren. Enkele gerenommeerde historici die in het verleden in Leidschrift hebben gepubliceerd zijn Roger Griffin, Leo Lucassen, John France, Luuk de Ligt en Henk Wesseling. Recent verschenen nummers gingen onder andere over de geschiedenis van spionage en inlichtingendiensten en de tweede feministische golf. Leidschrift heeft in de loop der jaren een uitstekende reputatie opgebouwd door haar bijdrage aan de geschiedwetenschap.

Wat doet een redactielid?
Een redactielid wordt ingedeeld bij een themanummer. Na de vaststelling van het onderwerp schrijven de redactieleden hun auteurs aan, redigeren de artikelen en maken het nummer drukklaar. Verder vervullen de meeste redactieleden een functie binnen een van de commissies, die zich onder meer bezighouden met de promotie, het symposium en de eindredactie. De redactievergaderingen zijn om de twee weken, afwisselend ’s ochtends en ’s avonds.

Wat wordt er van je verwacht?
- Je dient het eerstejaars bsa behaald te hebben.
- Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. 
- Goede communicatieve vaardigheden. Naast schriftelijk contact met auteurs werk je als onderdeel van een redactie, waarbij samenwerking belangrijk is.
- Flexibiliteit. De totstandkoming van een themanummer kent drukke en rustige momenten.
- Dat je minimaal een jaar bij de redactie blijft (de periode waarin een themanummer wordt gemaakt).
- Ervaring met Photoshop, InDesign of met programmeertalen is een pre.

Wat bieden wij?
- Een gedreven groep geschiedenisstudenten die gezamenlijk themanummers van wetenschappelijk niveau uitbrengen.
- Een opleiding om de eerste redactievaardigheden te oefenen.
- De mogelijkheid om kritisch denkvermogen te ontwikkelen. Redigeren brengt mee dat je je eigen teksten kritischer onder de loep durft te nemen.
- Borrelavonden, koffiedates en redactie-uitjes.
- Een waardevolle toevoeging op je CV.

Heb je interesse? Stuur dan een sollicitatiebrief en cv naar redactie@leidschrift.nl.

bottom of page