top of page

Wat is Leidschrift?

Leidschrift is een academisch historisch tijdschrift dat sinds 1984 wordt uitgegeven door Stichting Leidschrift. De redactie bestaat uit studenten Geschiedenis van de Universiteit Leiden en één docent-lid van de opleiding Geschiedenis (op dit moment Carolien Stolte). Deze redactie neemt het op zich om drie keer per jaar een nummer uit te brengen met daarin artikelen van vooraanstaande historici uit zowel binnen en buitenland. Daarnaast worden veel edities verder uitgebreid met relevante interviews of boekrecensies. 


Leidschrift wordt uitgegeven in de vorm van een themanummer. Via deze themanummers probeert de redactie het vakgebied Geschiedenis in al zijn vormen en maten te behandelen. In 1984 behandelde de allereerste Leidschrift het thema arbeid (1.1), maar in de meer recente nummers staan thema’s zoals de ontwikkeling van sprookjes (39.2) en scripties van Leidse studenten (39.1).


Door middel van een uitgebreid aanbod aan onderwerpen en kwalitatieve artikelen probeert Leidschrift een breed publiek aan te spreken. De redactie mag dan wel alleen bestaan uit studenten, maar iedereen is welkom om Leidschrift te lezen!


Geïnteresseerd in Leidschrift? Kijk in onze webwinkel voor ons aanbod aan oudere nummers of word abonnee! 

bottom of page