Leidschrift | Historisch Tijdschrift - Leidschrift http://www.leidschrift.nl/en/component/content/?view=featured Fri, 20 Jul 2018 04:21:46 +0200 Joomla! - Open Source Content Management en-gb Symposium 'Oranje boven' groot succes! http://www.leidschrift.nl/en/17-nieuws-aankondigingen/107-symposium-2018-bedanking http://www.leidschrift.nl/en/17-nieuws-aankondigingen/107-symposium-2018-bedanking

Het Leidschrift symposium 2018 was een groot succes! Ondanks het mooie weer was de zaal goedgevuld.

Graag willen wij onze sponsoren bedanken, namelijk het Leids Universiteits Fonds, het QuintusFonds, Fonds 1818 en het opleidingsbestuur van Geschiedenis. Daarnaast zijn wij enorm dankbaar voor de mooie en interessante lezingen van Luc Panhuysen en Jeroen Koch en gaat onze dank ook vooral uit naar Henk te Velde, die op korte termijn kon invallen voor Jeroe n Duindam.

Wij hopen dat u net zo heeft genoten van de sprekers en hopen u volgend jaar weer te zien!

]]>
redactie@leidschrift.nl (Redactie) Featured nieuws-aankondigingen Fri, 11 May 2018 11:56:08 +0200
Leidschrift zoekt redactieleden! http://www.leidschrift.nl/en/17-nieuws-aankondigingen/105-leidschrift-zoekt-redactieleden http://www.leidschrift.nl/en/17-nieuws-aankondigingen/105-leidschrift-zoekt-redactieleden

De redactie van Leidschrift is op zoek naar nieuwe redactieleden! Wij zoeken een of meerdere nieuwe redactieleden die zo spoedig mogelijk kunnen beginnen.

Wat is Leidschrift?

Leidschrift is een academisch historisch tijdschrift dat sinds 1984 wordt uitgegeven. De redactie wordt gevormd door studenten en een docent-lid van de vakgroep Geschiedenis aan de Universiteit Leiden (momenteel Claire Weeda). Het tijdschrift verschijnt driemaal per jaar in de vorm van een themabundel, waarin nationale en internationale auteurs hun wetenschappelijke artikelen publiceren. Enkele gerenommeerde historici die in het verleden in Leidschrift hebben gepubliceerd zijn Roger Griffin, Leo Lucassen, John France, Luuk de Ligt en Henk Wesseling. Recent verschenen nummers gingen onder andere over de honderd jaar kiesrecht en de geschiedenis van spionage. Leidschrift heeft in de loop der jaren een uitstekende reputatie opgebouwd door haar bijdrage aan de geschiedwetenschap.

Wat doet een redactielid?

Een redactielid wordt ingedeeld bij een themanummer. Na de vaststelling van het onderwerp schrijven de redactieleden hun auteurs aan, redigeren de artikelen en maken het nummer drukklaar. Verder vervullen de meeste redactieleden een functie binnen een van de commissies, die zich onder meer bezighouden met de promotie, het symposium en de eindredactie. De redactievergaderingen zijn om de twee weken, afwisselend ’s ochtends en ’s avonds.


Profiel

- Je dient het eerstejaars bsa behaald te hebben.
- Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. 
- Goede communicatieve vaardigheden. Naast schriftelijk contact met auteurs werk je als onderdeel van een redactie, waarbij samenwerking belangrijk is.
- Flexibiliteit. De totstandkoming van een themanummer kent drukke en rustige momenten.
- Dat je minimaal een jaar bij de redactie blijft (de periode waarin een themanummer wordt gemaakt).
- Ervaring met Photoshop, InDesign of met programmeertalen is een pré.

Wat bieden wij?

- Een gedreven groep geschiedenisstudenten die gezamenlijk themanummers van wetenschappelijk niveau uitbrengen.
- Een opleiding om de eerste redactievaardigheden te oefenen.
- De mogelijkheid om kritisch denkvermogen te ontwikkelen. Redigeren brengt mee dat je je eigen teksten kritischer onder de loep durft te nemen.
- Borrelavonden, koffiedates en redactie-uitjes.
- Een waardevolle toevoeging op je CV.

Heb je interesse? Stuur dan een sollicitatiebrief en cv naar redactie@leidschrift.nl.

]]>
redactie@leidschrift.nl (Redactie) Featured nieuws-aankondigingen Thu, 22 Mar 2018 17:17:29 +0100
What is Leidschrift? http://www.leidschrift.nl/en/17-nieuws-aankondigingen/104-what-is-leidschrift http://www.leidschrift.nl/en/17-nieuws-aankondigingen/104-what-is-leidschrift

Leidschrift is an independent historical journal which aims to publish articles in the field of history on an academic level.

]]>
redactie@leidschrift.nl (Redactie) Featured nieuws-aankondigingen Fri, 19 Jan 2018 16:34:34 +0100